Zalm met asperges en Langlois-Chateau Saumur Blanc

Dit recept is erg makkelijk aan het seizoen aan te passen. Ga in het aspergeseizoen voor witte asperges en neem buiten het seizoen de groene asperges mee. Een lekker glas Langlois-Chateau Saumur Blanc erbij en genieten maar!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gr zalmfilet
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 kg witte asperges
  • 1 zakje saus voor asperges
  • 50 gr boter
  • 8 gr basilicum
  • 1 stokbrood

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant. Breng een pan water aan de kook en voeg hier de asperges aan toe. Kook de asperges 5 minuten.

Snijd de zalm in stukken. Giet vervolgens de asperges af. Verdeel de stukken zalm over vellen aluminium samen met de asperges. Vouw het papier iets omhoog en schenk er de droge witte wijn bij. Bestrooi het met peper. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht (en papillotte). Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze ca. 15 minuten in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.

Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking en scheur blaadjes basilicum in stukjes. Haal de pakketjes uit de oven en vouw ze aan tafel open. Schep er wat aspergesaus op en bestrooi het gehele met basilicum. Serveer dit gerecht met stokbrood en de rest van de saus. Eet smakelijk!

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn