Heerlijk die vis tapas! Lekker als snack of bij een tapasbuffet. Drink er de Monte Llano bij voor de lekkerste combinatie.
Pel de knoflook en hak deze fijn. Breng de witte wijnazijn met 3 el water aan de kook in een pannetje. Voeg de knoflook, laurierblaadjes, tijm en kruidnagels eraan toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten onafgedekt zachtjes koken. Dep ondertussen de sardines droog en leg ze in een schaaltje. Schenk de marinade over de sardines en schep de wortelsalade erop. Laat de marinade ongeveer 1 uur in de koelkast intrekken. Haal het schaaltje een half uur voor het serveren uit de koelkast en leg de sardines met wortelsalade op een sneetje geroosterd brood.
Zorg dat de garnalen ontdooid zijn. Snijd allereerst de knoflook in plakjes en de peterselie fijn. Verwarm olie in een diepe koekenpan en bak de knoflook met het laurierblaadje zachtjes tot de geur vrijkomt. Voeg de chilipoeder en garnalen toe. Bak het geheel op een matig vuur al omscheppend in 3-5 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje en leg de garnalen in een tapasschaaltje. Verdeel als laatste de peterselie en zeezout over de garnalen.