Tonijntartaar met soja-sesamdressing en Laurent Miquel Solas Chardonnay

Dit is een van onze favoriete voorgerechten: tartaar van verse tonijn. Makkelijk om te maken en o zo lekker! Drink er een glas Laurent Miquel Solas Chardonnay bij voor de perfecte combinatie.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram verse tonijn
  • 1 lente-ui
  • 1 el bieslook
  • 4 el sesamzaadjes
  • 6 el zoute sojasaus
  • 200 ml slagroom of kokosroom
  • 1 el kappertjes
  • olijfolie

Snijd de tonijn in plakken van 1 cm (of laat het de visboer doen) en vervolgens in kleine blokjes. Zet de blokjes afgedekt in de koelkast. Snijd de bieslook en lente-ui alvast fijn.

Doe de sesamzaadjes in een (droge) koekenpan en warm ze op. Blijf erbij staan, want dit gaat snel. Zodra de zaadjes gaan 'springen' blus je het geheel af met sojasaus. Doe de room erbij en laat het geheel zachtjes inkoken. Meng de tonijn, bieslook, lente-ui en kappertjes pas op het laatste moment bij de rest in de pan. Voeg wat peper naar smaak toe en doe er een scheutje olijfolie bij. Voeg geen zout toe, want de sojasaus is al zout genoeg.

Smeer een ronde vorm (kan ook een glas of een kopje zijn) in met een beetje olijfolie. Vul het glaasje met de tonijntartaar en keer dit om op een bord. Haal de vorm er voorzichtig af en druppel wat dressing om de tartaar. Decoreer eventueel met een paar bieslooktakjes. Herhaal dit voor de andere drie borden.

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn