Tarbot met venkel en L'Avenir Provenance Chenin Blanc

Dit is niet het eerste gerecht waar je aan denkt bij een voorgerecht, maar deze tarbot is absoluut een goede keus. Heerlijk met een witte wijn als L'Avenir Provenance Chenin Blanc.

Benodigdheden voor 4-6 personen:

  • 1 hele tarbot of griet van 2-3 kilo (zorg dat kieuwen en hom of kuit verwijderd zijn)
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el grof zeezout
  • Klein bosje venkeltakjes
  • 1 tot 3 citroenen, in dunne plakjes
  • Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de tarbot van binnen en van buiten goed af en dep de vis droog met een schone theedoek. Stamp in een vijzel de venkelzaadjes en het zout tot poeder. Strooi het mengsel over de vis en in de buikholtes. Vet de braadslede wat in en spreid de venkeltakjes uit op een grote braadslede. Leg de tarbot erop. Verspreid de schijfjes citroen over de vis heen en sprenkel er royaal olijfolie overheen.

Bak de vis 35 tot 40 min in de oven of tot het vlees van de graat los begint te komen. Je zult zien dat er melkachtig sap uit de vis begint te druipen. Daar kun je een lichte, natuurlijke saus van maken door er een flinke scheet olijfolie en een beetje citroensap bij te doen. Serveer de braadslede op tafel en snijd de vis in stukken.

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn