Spaghetti Vongole met Farina Pinot Grigio

Bij een echte Italiaanse wijn hoort een heerlijke Italiaanse pasta. Probeer deze niet traditionele versie eens met schelpdieren en Farina Pinot Grigio.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kilo vongole, gewassen en gesorteerd
  • 350 g spaghetti
  • 150 ml witte wijn
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 handje fijngehakte peterselie zonder steeltjes
  • 25 g roomboter
  • 1 rode peper, zaadjes eruit en fijngehakt
  • Sap van een halve citroen
  • Flinke scheut olijfolie

Begin met het wassen van de schelpen en haal de slechte er tussenuit. Hoe je de slechte kan herkennen? Simpel. Als ze stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan wanneer je er met een mesje tussen wilt, gooi ze dan weg. De spaghetti kun je volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘Al Dente’ koken. Neem een pan met een dikke bodem en fruit in een goede scheut olijfolie de knoflook en het pepertje aan. Houd je van wat meer pit in je gerecht? Laat dan de zaadjes in de rode peper zitten. Voeg hieraan de Vongole toe en roer het door elkaar, hierna voeg je de witte wijn toe. Met het deksel op de pan laat je de schelpen ongeveer 3 minuten koken totdat ze allemaal open zijn. Vervolgens voeg je de spaghetti en peterselie toe. Doe hier het citroensap en de boter nog bij en je Spaghetti Vongole is klaar!

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn