Courgetterolletjes met tonijn en Farina Appassilento Bianco del Veneto

Courgetti, courgetterolletjes, gevulde courgette; courgette is hot! Dit recept is heerlijk als bijgerecht of snack en is goed te combineren met de Italiaanse Farina Appassilento Bianco del Veneto.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 3 courgettes
  • 100 gram tonijn (op olie), goed uitgelekt
  • 1 tl kappertjes
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt (circa 4 el)
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 eigeel
  • olijfolie
  • 3 el pijnboompitjes, licht geroosterd
  • 4 kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 4 el paneermeel
  • Snufje cayennepeper
  • Satéprikkers

Snijd of schaaf in de lengte vier dunne plakjes van een halve cm per courgette af. Snijd de rest van de courgette in kleine blokjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes zo'n drie minuten. Doe de blokjes vervolgens in de blender en pureer het samen met de tonijn, de helft van de peterselie, kappertjes, 4 el Parmezaanse kaas en het eigeel tot een geheel. Hak de pijnboompitjes een beetje fijn. Kwast de courgetterepen aan beide zijden in met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en gril de courgetterepen aan beide zijden tot ze een mooie kleur hebben. Besmeer de gegrilde courgette met het tonijnmengsel, bestrooi met de pijnboompitjes en rol de repen op.

Rijg aan elke satéprikker drie courgetterolletjes met daartussen een half tomaatje. Leg de spiesjes in een ingevette ovenschaal. Meng het paneermeel met twee eetlepels peterselie, een eetlepel Parmezaanse kaas en een mespunt cayennepeper. Strooi dit over de spiesjes. Gratineer zo'n 15 minuten in de oven op 180 graden C.

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn