Show menu

Kendall-Jackson

Jong, succesvol en toonaangevend

In 1982 kocht Jess Jackson in Lake County, ten noorden van Napa Valley, een boomgaard van 32 hectare vol met peren en walnoten en verving deze bomen voor Chardonnay wijnstokken. Hiermee werd Kendall-Jackson geboren. Jackson verkoopt zijn eerste Chardonnay wijn in New York en vervolgens in Washington. Vanaf dan gaat het hard: er komen nieuwe series en heel Amerika en de rest van de wereld raakt bekend met Kendall-Jackson. Een belangrijke reden van Kendall-Jacksons succes is gelegen in de perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californië. De druiven krijgen hier alle gelegenheid om hun aroma- en smaakrijkdom te ontwikkelen.

Kendall-Jackson is één van Californië ‘s jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuizen. De eerste Chardonnay wijn onder het label 'Kendall-Jackson' uit 1982 won in 1983 de Platinum Award van de 'American Wine Competition' , een enorme verrassing. In 1995 werd Kendall- Jackson door het gezaghebbende Wine & Spirits Magazine uitgeroepen tot 'Winery of the Year'.

De helaas overleden eigenaar Jess Jackson, verwoordde de ambities als volgt: 'Our family has been making wine for nearly three decades - and we are still completely fascinated with all that it entails. Watching the grapes mature in the vineyard, experiencing the nonstop activity at harvest time, the rich, earthy smell of the barrel room. And, of course, enjoying the fruits of our labor with family and friends after the final blend is layered together for bottling.

Naast de wijnen van Kendall Jackson Estate worden ook de wijnen van een aantal andere Estates en Cellars aangeboden zoals Tin Roof, Atalon, Hartford, Lokoya en de absolute topserie Vérité.

De wijngaarden van Kendall-Jackson

De wijngaarden van Kendall-Jackson liggen aan de kust van Californië en bevinden zich gemiddeld op een hoogte van 400 tot 600 meter. Het verbouwen van druiven op deze hoogte brengt diverse moeilijkheden met zich mee, maar ook voordelen: de druiven hebben de rijkste, meest intense karakters en smaken. De wijngaarden liggen verspreid langs de kust en zijn te vinden op bergen, hellingen en richels in Lake County, Mendocino County, Sonoma County, Napa Valley, Monterey County, Santa Barbara. In Sonoma County en Santa Barbara bevinden zich de grootste wijngaarden, waar de meest verschillende druiven worden geteeld.

Kendall-Jackson wijn bestellen? Klik hier!

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn