Klein huis met grootse Champagnes

Champagne Ayala is opgericht in 1860 en daardoor een van de oudste Champagnehuizen. Ayala is gevestigd in Aÿ, in het hart van de Champagne wijngaarden. Het is een relatief klein champagnehuis, maar produceert vanuit het historische huis champagnes van hoge kwaliteit welke over de gehele wereld worden genoten vanwege hun frisheid en elegantie. Bijzonder aan dit wijnhuis is dat zij een van de weinige vrouwelijke wijnmaaksters in dienst hebben. De chef de cave is Caroline Latrive en al jaren verantwoordelijk voor de productie van de Champagnes. Deze boutique winery is sinds 2005 in handen van de Société Jacques Bollinger. Desondanks wordt het wijnhuis nog steeds door dezelfde familie geleid en zijn ze onafhankelijk binnen de Société Jacques Bollinger.

De wijngaarden van Champagne Ayala

De druiven gebruikt in de Ayala Champagnes komen hoofdzakelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing (cuvée) wordt gebruikt. Opmerkelijk is dat alle wijnen een stuk langer rijpen dan de appellatie verplicht. Kenmerkend voor de Champagnes van Ayala is de lage dosering toegevoegde suikers. Het resultaat is een Champagne met een zeer laag restzoetpercentage en heeft daarom een drogere, meer zuivere smaak.

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn