Show menu

Champagne Bollinger

Bollinger: een van de oudste familiebedrijven in de Champagne

Bollinger is een echt familiebedrijf. Het Champagnehuis in Aÿ is één van de laatste huizen dat vanaf de oprichting zelfstandig is gebleven. Tot op heden is het wijnhuis gevestigd in een kenmerkend, maar prachtig oud pand. Het bedrijf is ontstaan uit de samenwerking tussen Athanase Hennequin de Villermont, een marineofficier die tot Admiraal werd gepromoveerd tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Laatstgenoemden hadden hun sporen in de Champagnehandel al verdiend als vertegenwoordigers van een Champagnehuis.

Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Het Champagnehuis veroverde met haar typerende elegantie zelfs het Britse Koninklijk huis: in 1844 ontving het Huis het prestigieuze predicaat Hofleverancier van het Britse Hof.

De beste wijngaarden in de regio

Om goede wijn te kunnen maken, zijn de beste druiven in de Champagne streek nodig. Daarom investeert Bollinger voortdurend in de wijngaarden -vrijwel uitsluitend Grand en Premier Crus- en blijven deze groeien. Inmiddels beslaan de wijngaarden 166 hectare en voorzien zij in 60% van de productiebehoefte van het huis. De rest vult Bollinger aan met druiven van wijnboeren die sinds oudsher de beste cru wijngaarden bezitten.

Het meest opvallende kenmerk van de Bollinger wijnen is de grote hoeveelheid Pinot Noir in de blends die deze Champagnes een zeer herkenbaar karakter geven. Gelegen in Aÿ en geregistreerd als 100% Grand cru Pinot Noir kon het wijnhuis niet hopen op een beter terroir.

De smaak van Bollinger is een prettige mix van kracht, finesse en balans die niet alleen voortkomt uit de kwaliteit van de druiven uit de wijngaard. De eerste fermentatie in eikenhouten vaten is waarin Champagne Bollinger zich onderscheidt van de andere Champagnehuizen. Bollinger gebruikt geen nieuwe houten vaten, maar alleen gebruikte, kleine vaten die minder smaak afgeven. Dit om de gecontroleerde oxidatie te bevorderen door als filter te dienen tussen de wijn en de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat de Champagnes van Bollinger een uitzonderlijk bewaarpotentieel hebben.

Bollinger champagne bestellen? Klik hier!

Leeftijd Validatie

Om Wijnkring.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn