Show menu

Argentinië

Bodegas Salentein

In Mendoza, Argentinië, nabij de bergen van de Andes begeeft Salentein zich letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte. De voortdurende ambitie van dit wijnhuis is om alleen het allerbeste op wijngebied te produceren. Dit doet Salentein met behulp van betrokken medewerkers die het proces van druif tot wijn begeleiden én door de modernste vinificatietechnieken toe te passen. Bodegas Salentein werkt bovendien volgens biologische principes. Er wordt bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt en voor irrigatie wordt smeltwater uit het Andesgebergte gebruikt.

Wijnhuis van Nederlandse afkomst

Bodegas Salentein staat voor kwaliteit. Deze reputatie heeft het wijnhuis onder andere te danken aan de Argentijnse wijnmaker José Galante. De ‘professor’ zoals hij vaak wordt genoemd, is sinds 2010 hoofdwijnmaker bij Salentein en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakers van Zuid-Amerika. Galante is een specialist op het gebied van wijnbouw op hooggelegen wijngaarden.

Bodegas Callia

Bodegas Callia bewijst dat een jonge bodega in korte tijd wijnen van topkwaliteit kan maken! Ze hebben de grootste Shiraz wijngaarden van San Juan. Shiraz is de belangrijkste druivensoort in dit Argentijnse gebied. Het aangekochte gebied Pedernal Valley ligt op de grens van de provincie Mendoza. Met een hoogte van 1340 meter boven de zeespiegel profiteert de vallei van milde zomers en koele nachten. Hierdoor heeft Callia de beste druivenproductie in de regio en één van de beste producties van Argentinië! Callia is de eerste winery met eigen wijngaarden in dit exclusieve gebied. De Shiraz is een belangrijke druivensoort in San Juan. De druif heeft een wat dikkere schil en kan heel goed tegen warmte. Callia heeft in Argentinië de grootste wijngaarden met Shiraz. Ze zijn de eerste die Shiraz hebben aanplant in Argentinië en zijn daardoor pionier. Het is het streven van Bodegas Callia is om de beste Shiraz van Argentinië te maken!

Wijnmaker met passie

José Morales is de wijnmaker van Bodegas Callia. Afkomstig uit een familie waarin iedereen medicijnen heeft gestudeerd. José nam de grote stap om met deze traditie te breken. Geboren en getogen in de Argentijnse provincie Mendoza, studeerde hij af in oenologie aan de prestigieuze wijnbouw universiteit Juan Agustin Maza. Wijn maken is zijn grote passie, als je de wijnen van Callia proeft weet je genoeg!

Pyros

De Pyros wijnen zijn afkomstig van de Piedra de Fuego Estate. Hier liggen de Pyros wijngaarden die 80 hectare groot zijn en liggen op 1400 meter hoogte. Dit zorgt voor een koeler klimaat, waardoor de druiven zich langzamer ontwikkelen. De bodem bevat veel sporen van vuursteen, waaraan dit gebied zijn naam te danken heeft: Piedra de Fuego.