Bollinger Vieilles Vignes Francaises Blanc de Noirs
Bloemig, Complex, Kruidig

0afbeelding80080607

 • 0afbeelding80080607
Productomschrijving Een unieke Champagne met een diep gouden kleur. De Vieilles Vignes Francaises heeft een prachtige aromatische complexiteit. Bloemige tonen van limoenbloesem en kamille ontwikkelen zich tot tonen van truffel en acaciahoning. Indrukwekkende intensiteit en mooi in balans. Met een afdronk van zoete specerijen. Deze Champagne laat zich niet vergelijken met andere champagnes.
Ligging Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.
Wijn en spijs Een complexe Champagne die je eigenlijk 'an sich' moet genieten. Door zijn rijke aroma kan deze wijn gedronken worden bij de mooiste vis- en witvleesgerechten. In de Champagne is het heel gebruikelijk om alle gangen te laten vergezellen van Champagne.
Vinificatie Zonder twijfel één van de meest memorabele champagnes. Deze champagne van 100% Pinot Noir is geheel afkomstig van 'oude stokken' van twee heel kleine Grand Cru wijngaarden, Clos St. Jacques en Chaudes Terres, welke als door een wonder nimmer werden aangetast door Phylloxera. Regelrechte historie. Een zeer zeldzame champagne, gemaakt van één druivenras afkomstig van orginele Franse wijnstokken.
Informatie over deze wijn downloaden
€ 695,00
Incl. 21% BTW
Aantal:
Binnenkort is er nieuwe voorraad beschikbaar
 • 2 werkdagen levertijd
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Land: Frankrijk
 • Streek: Champagne
 • Appellatie: AC Champagne
 • Wijnhuis: Champagne Bollinger
 • Wijnsoort: Mousserend wit
 • Jaar: 2007
 • Artikelnummer: 80080607
 • Inhoud: 75
 • Alcoholpercentage: 12
 • Cepage: Pinot Noir
 • Allergenen: Bevat Sulfieten
 • Wijnhuis omschrijving: Om een grote Champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (Pinot Noir en Chardonnay) is afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne). Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft.
 • Minimumleeftijd: Geen 18, geen alcohol
 • LET OP: Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Bestellingen op maandag t/m vrijdag vóór 12.00 uur worden binnen 2 werkdagen bezorgd. Bestellingen in het weekend en op maandag t/m vrijdag na 12.00 uur worden binnen 3 werkdagen bezorgd.

Bestellingen worden afgehandeld door onze transporteur Van Opzeeland uit Hedel. Zij zorgen ervoor dat alle producten die verzonden worden zorgvuldig verpakt zijn, waardoor het risico op beschadiging van de producten tijdens de verzending tot een minimum wordt beperkt. Vervolgens draagt Van Opzeeland de bestelling over aan Post NL pakketservice, die deze aflevert.

Verzending is gratis bij bestellingen vanaf € 50,-. Bij bestellingen van minder dan € 50,- bedragen de verzendkosten € 4,95.

Voor klachten over en het retourneren van (een deel van) uw bestelling kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde Wijnkring winkel. In de mail met de bevestiging van uw bestelling vindt u de gegevens van de Wijnkring winkel die u heeft gekozen in het bestelproces.

U kunt betalen via iDeal en Paypal.

Via iDeal kunt u veilig uw online aankopen betalen. Dit gebeurt op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als u wilt betalen, klikt u bij de keuze voor de betaalmethoden op het iDeal logo. Na de keuze van uw eigen bank wordt u direct doorgelinkt naar het inlogscherm van uw eigen bank.

Via Paypal kunt u snel en gemakkelijk online geld overmaken. Bij de betaling klikt u op het Paypal logo. Vervolgens wordt u gevraagd om in te loggen op uw rekening en de betaling te bevestigen.